Veilig verhuizen tips

Verhuizen kan gevaarlijker zijn dan je zou verwachten. Het is vermoeiend werk dat, in combinatie met zwaar tillen, scherpe verpakkingsmessen en andere factoren, kan oplopen tot ernstige verwondingen als u niet voorzichtig bent. Dit geldt vooral als u kiest voor een doe-het-zelf-verhuizing en de taak op zich hebt genomen om zware meubels te dragen zonder de hulp van professionals. Jezelf beschermen tijdens je verhuizing is net zo een belangrijk doel als het beschermen van je bezittingen (in feite is het belangrijker), daarom zou je niet moeten beginnen aan een verhuizing zonder een goed begrip van de fundamentele tips voor je veiligheid. Dit zijn de belangrijkste tips die je altijd in gedachten moet houden.

Niet meer inpakken dan kan

Alleen omdat je 100 kilo boeken in die middelgrote kist kunt laten passen, wil dat nog niet zeggen dat je het zou moeten doen. Verhuisdozen zijn ontworpen om een bepaalde hoeveelheid gewicht te dragen en meer dan dat kan leiden tot spanning of letsel aan uw rug, knieën en andere gewrichten.

Juiste kleding

Je kleding moet comfortabel en hanteerbaar zijn als je in beweging bent, maar vermijd losse of te grote kledingstukken, die je beweging kunnen belemmeren of ervoor zorgen dat je struikelt. Concentreer u op het dragen van kleding die flexibel, ademend en geschikt voor het weer is, zodat u zich zo comfortabel mogelijk voelt en zorg ervoor dat u kiest voor schoenen met een optimaal ondersteuningsniveau. Flitsende slippers of schoenen met hakken tasten zowel je balans als je verplaatsbaarheid aan.

Denk na over uw verhuizing

Zwaar tillen een deel van het bewegingsproces, maar het kan uw spieren en gewrichten flink belasten, vooral de delen rond uw wervelkolom. Om het risico op blessures te verkleinen, hoeft u niet meer te tillen dan absoluut noodzakelijk. Als u zelf aan het verhuizen bent, moet u plannen hoe u de truck van tevoren wilt plaatst, zodat u dozen en meubels niet meer tilt en vervoert dan nodig is.

Gebruik de juiste tiltechniek

Om ervoor te zorgen dat u veilig blijft en letsel voorkomt, moet u ervoor zorgen dat u de basisbeginselen van zwaar tillen volgt, waaronder het zo neutraal mogelijk houden van uw wervelkolom tijdens het proces. Bij het oppakken van zware objecten van de grond, buig door je knieën – niet je middel. Draag zware objecten dicht bij uw lichaam om het evenwicht te bewaren en verdraai uw lichaam niet. Als je moet draaien of draaien, doe dit dan eerst met je heupen, niet met je voeten.

Probeer niet meer te tillen dan u veilig kunt

Dit is een verhuizing, geen competitie voor gewichtheffen. Als iets te zwaar of onhandelbaar aanvoelt, vraag dan om hulp in plaats van het zelf te proberen. Je kent je lichaam en zijn mogelijkheden beter dan wie dan ook, dus luister naar wat het je vertelt en probeer niet meer te dragen dan je kunt.

Gebruik een hondje

Een hondje kan het hele proces van het vervoeren van je spullen van je oude huis naar de een stuk eenvoudiger maken door de last van het dragen van zware spullen op zich te nemen. Als u er nog geen bij de hand hebt, kunt u er meestal een huren bij een verhuisbedrijf.

Hou je pad veilig

Of u nu inpakt, vervoert of uitpakt, het is belangrijk dat u een veilig pad maakt waar u doorheen kunt lopen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over obstakels. Zorg ervoor dat u een duidelijk pad aanwijst, zowel binnen als buiten.

Genoeg slaap

Je hebt meer kans op een ongeluk als je uitgeput bent. Daarom is het absoluut cruciaal dat je tijdens je verhuizing voldoende uitgerust bent. We krijgen allemaal de verleiding om zo laat mogelijk op te blijven als we bezig zijn met het inpakken of uitpakken, maar je doet jezelf. Als je weet dat je extra uren nodig hebt om alles voor elkaar te krijgen, ga dan op een redelijk tijdstip slapen en sta extra vroeg op, in plaats van extra laat op te blijven. Op die manier hebt u de energie die u nodig hebt om efficiënt, slim en veilig te verhuizen.

Belangrijke baan of bestaande blessure? Kies voor ene verhuisbedrijf

Neem niet meer op dan je kunt. Als je een moeilijke baan hebt, is het soms het beste en veiligste wat je voor jezelf kunt doen, een professioneel verhuisbedrijf inhuren. Pro’s hebben een hoop ervaring en know-how als het gaat om veilig verhuizen en kunnen de klus sneller en efficiënter klaren dan u. Inschakelen van verhuizers is vooral belangrijk als u herstellende bent van een blessure of worstelt met chronische pijn

Veilig blijven tijdens je verhuizing vereist zowel voorbereiding als gezond verstand. Volg de verhuis  veilig tips hierboven om er zeker van te zijn dat u alles doet om ongevallen en verwondingen te voorkomen.