De 10 gouden verhuistips

De beste tips voor uw verhuizing
Speciaal voor u hebben we de 10 gouden verhuistips op een rijtje gezet zodat het verhuizen minder stressvol gaat verlopen voor u. Leest u daarom de tips op uw gemak door en begin dan alvast met de nodige voorbereidingen, succes met verhuizen!
Tip 1: Verhuisvolume berekenen
Het is belangrijk dat u inzicht heeft in het verhuisvolume van uw verhuizing. Op deze manier kunt u namelijk een inschatting maken hoeveel sterke verhuisdozen dat u nodig heeft. Maar ook voor een verhuisbedrijf is het fijn als zij het aantal kuub (m3) weten zodat ze in kunnen schatten hoeveel verhuizers er ingezet moeten worden (en welke verhuiswagen ze moeten gebruiken).
Magic Movers - Still Photos (12 of 46)
Magic Movers - Still Photos (4 of 46)

Tip 2: Alle administratieve zaken regelen

Bij uw verhuizing moeten er veel administratieve zaken worden geregeld. Waar moet u zoal aan denken?
Bij de nieuwe gemeente inschrijven.
Adreswijzigingen in orde maken voor uw werkgever, de Belastingdienst, verzekeringen etc.
Energieleverancier doorgeven dat u gaat verhuizen.
Als u huisdieren heeft de chip van uw huisdier overzetten naar het nieuwe adres (heel belangrijk!!).

Tip 3: Meten van uw meubels

Uw meubilair moet op worden gemeten. Er moet gekeken worden wat er door de deur of het trappengat past. Misschien kunnen meubels ook wel uit elkaar worden gehaald, maar als het niet hoeft, is dat alleen maar extra werk. Verhuizers kunnen u helpen met sjouwen, er kan dan een verhuislift worden gehuurd (inclusief verhuizer) en dan hoeft u niet zoveel te sjouwen. Het is fijn dat u daar ook op kunt rekenen, want zo kunt u uw rug een beetje sparen, en dat is wel fijn omdat er al zoveel werk verricht moet worden. Geeft u daarom uit handen wat u kunt, want dan geeft dat u ook even wat meer ruimte en rust.

Tip 4: Goede verhuisdozen

U heeft voor uw verhuizing veel verhuisdozen nodig, maar gaat u deze kopen of lenen? Soms kunnen ze ook gratis geregeld worden. Een verhuisbedrijf biedt de service vaak ook aan en dan kunt u deze gebruiken, ze zijn vaak extra sterk! U kunt ook dozen bewaren die u krijgt van pakketjes of in de supermarkt dozen halen. Vaak hebben ze stevige dozen en deze kunt u dan gebruiken om te verhuizen. Het is beter dat u extra dozen heeft dan dat u alles vol moet stoppen met veel en zware spullen. Noteert u ook op de dozen wat er in zit, zo is het later direct in de betreffende kamer te plaatsen en eenvoudiger met uitpakken.

Tip 5: Spullen uitzoeken en weggooien

Als u gaat verhuizen, is dat vaak een geschikt moment om eens na te gaan wat voor spullen u allemaal heeft. Wat heeft u nog nodig? Wat moet er echt mee worden verhuisd? Wat kan er eigenlijk weg worden gegooid? Misschien heeft u nog wel dozen op een slaapkamer of zolder staan die al jaren niet open zijn geweest. Meestal zijn het dan spullen die u niet meer nodig heeft en deze kunnen vaak weg, dit ruimt echt op! Het is fijner dat u eerst alles uit gaat zoeken, dan hoeft u het niet mee te verhuizen. Dit kost u nu dan wel iets meer tijd, maar dan gaat u wel naar een nieuwe woning over met spullen die u echt nodig heeft of wilt bewaren. Daarom is het ook zo belangrijk dat u op tijd gaat beginnen met de voorbereidingen van de verhuizing.

Tip 6: Inpakken van de inboedel

Het inpakken van de verhuisdozen is een vak apart. U kunt er zelf ook veel aan doen, zo moet u zorgen voor stevige dozen, alles moet goed dicht worden geplakt en u moet alles natuurlijk goed verdelen over de dozen. We hebben een paar tips hoe dat u de inboedel goed in kunt pakken:
Vul- en inpakmaterialen zijn belangrijk, deze heeft u meer dan voldoende nodig. De inhoud van uw dozen moet u natuurlijk goed beschermen. U kunt daarom papier, keukenpapier en bubbeltjesplastic goed gebruiken (dus bewaar het op tijd).
Gewicht goed verdelen is ook van groot belang. Zware spullen moet u sowieso goed verdelen.

Tip 7: Goederen die breekbaar of brandbaar zijn?

Het is belangrijk dat u goed let op spullen die brandbaar zijn of breekbaar zijn. U kunt ze maar beter extra goed beschermen, denkt u dan aan het inpakken in papier of in handdoeken of eventueel in kleding. Het is dan allemaal veiliger, maar ook beter beschermd en dat is natuurlijk de bedoeling!

Tip 8: Parkeren om in- en uit te pakken

Als u gaat verhuizen, dan is het geen pretje wanneer dat u meters met dozen moet sjouwen naar de verhuiswagen en bij de nieuwe woning weer. Daarom is een goede parkeergelegenheid goud waard! Er kan ook eventueel aan de buren gevraagd worden of dat u de auto die betreffende dag daar mag plaatsen zodat u meer ruimte heeft voor de verhuis bezigheden.

Tip 9: Alles controleren

Bent u iets vergeten? Loop de woning nog eens door, zijn alle verhuisdozen dicht en ingepakt? Heeft u een kelder of schuur, ga hier dan ook even extra kijken of bij de bergruimte. Als u alles heeft dan kunt u met een gerust hart gaan en aan de verhuizing beginnen.

Tip 10: Niet doen met een verhuizing?

Nog een laatste gouden tip, en die gaat over wat u NIET moet doen tijdens een verhuizing. Sommige mensen denken dat het zinvol is om kastdeuren dicht te tapen, maar wat kan het gevolg zijn? De lak van de kastdeur kan beschadigd zijn en dat is natuurlijk zonde! Let u daar daarom goed op want u wilt vast geen nieuwe meubels kopen wanneer dat u bent verhuisd! Nog een paar tips:
Soms denkt u snel uitpakken als de verhuisdozen uit zijn geladen en doorpakken. Het beste wat u kunt doen is alles dicht laten en dan naar de betreffende kamer brengen. Het is beter om de meubels e.d. eerst in elkaar te zetten, dan kunt u namelijk uw spullen direct opbergen en krijgt u meer overzicht.
Verhuizers kunnen veel werk van u uit handen nemen, staat u ze daarom niet in de weg, maar laat ze hun gang gaan. Ze weten wat ze moeten doen en kunnen in korte tijd veel werk voor u uitvoeren!